Hankkeen tausta


Västnyländska Kultursamfundet ry. on laatinut opastuskokonaisuuden Läntisen Uudenmaan nähtävyyksistä. ”Paikallishistorian uudet tuulet” on kulttuurihistoriallinen projekti, jossa alueen nähtävyydet esitellään eri kielillä, aluksi suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Västnyländska Kultursamfundet r.f./Luckan Raseborg haluaa hankkeellaan auttaa kävijöitä saamaan tietoja nähtävyyksistä, vaikka opasta ei olisikaan paikalla. Opastuksia voi käyttää myös esim. koulujen opetuksessa. Tavoitteena on pidentää matkailukautta ja herättää matkailijoiden kiinnostuksen läntisen Uudenmaan lähihistoriaan. Opastukset ovat tehty yhteistyössä kaupunkien, seurakuntien, Museoviraston sekä muitten asiantuntijoiden kanssa.

Hanke on rahoitettu Leader -tuella Uudenmaan TE-keskuksen, Svenska Kulturfondenin, Konstsamfundetin ja Karjaan-Pohjan Säästöpankkisäätiön avustuksella.

Opastus Raaseporin raunioista oli kesän 2009 pilottiprojekti. Projektin aikana 2008-2011 on tehty samankaltaisia opastuksia noin 15 nähtävyydestä, useimmista kirkoista ja ruukeista koko läntisellä Uudellamaalla. Raaseporin monivuotinen opas Dan Idman toimii opastusten äänenä. Nyt on myös mahdollista katsella niitä videona.

Hanke rahoitetaan:

   

  
   EJFLU

     y.m.